Cote d´Azur France 2017

Cote d´Azur France 2017

sponset innlegg - Forrige uke deltok jeg på Cote d´Azur France på den norske opera i Oslo. Jeg var der for å dele mine tips med norske influencere og for å se på muligheter langs den franske riviera. På eventet var 23 aktører innen fransk reiseliv, alt fra resort hoteller til fagpersoner fra de forskjellige byene. Kvelden ble avsluttet med en 4 retters middag inspirert av kjøkkensjefen fra the Carlton i Cannes. Det var også en nydelig rosé vin pairing med viner fra Sydfrankrike. Det var en inspirerende kveld som jeg anbefaler alle som vil vite mer om hva Cote d´Azur har å by på! Se bilder fra kvelden og middagen under.

 

 

Livets opp- og nedturer

Livets opp- og nedturer

Livets opp- og nedturer kommer og går, men noen ganger på de verste tidspunktene.  Uken som var har vært tøff, men heldigvis følger det alltid oppturer etter nedturer.  Fokus fremover vil være på det som betyr mest, nemlig min egen helse.

 

Denne uken tar jeg en pause hjemme i Nord og drar i morgen kveld, det blir godt å få tilbragt tid med familie og mennesker som støtter meg fullt ut uansett. Jeg tror alle en gang i livet opplever å møte noen som de vil gjøre alt for, men som plutselig bare forsvinner.

 

Fra neste uke er det tilbake i full jobb med masse spennende i vente, bla. en viktig jobbtur til London litt senere den 27.  Februar. Masse ny energi som vil føre til mye bra. Dette er heldigvis bare en dårlig periode som jeg kommer sterkere ut av!

Sitter du på Norges neste gründer eventyr? Vi ser etter flere prosjekter å investere i!

Sitter du på Norges neste gründer eventyr? Vi ser etter flere prosjekter å investere i!

Ønsker du å ha med deg Vatne Gruppen og vårt team bestående av, IT utviklere, grafiske designere, selgere, finansielle rådgivere, prosjektledere, diverse fasiliteter mm.? Vi leter nå etter det neste store gründereventyret å investere våre ressurser i. 

Kriterier:

 • Du/dere har en ferdig forretningsplan og er enten stiftet som aksjeselskap eller er klar til å stiftes
 • Du/dere har et dedikert team med nødvendige kunnskaper om produktet/tjenesten
 • Du/dere jobber fulltid med prosjektet eller har planer om å gjøre det i nærmeste framtid
 • Din/deres private økonomi er ikke og vil ikke bli en hindring for prosjektet
 • Forretningsideen løser et problem og / eller er revolusjonerende innen bransjen 

Send din "pitch" og eventuelle vedlegg (forretningsplan, budsjett, CV etc.) på mail til oss.

simen@vatnegruppen.com

Vil du bli sensasjournalist? Avisa Nordland og Medier24 viser deg hvordan!

Vil du bli sensasjournalist? Avisa Nordland og Medier24 viser deg hvordan!

Så er mediesirkuset i gang igjen, og det er fortsatt interessant å se hvordan journalister i krisetider lager storm i vannglass. Etter hva jeg har skjønt, har kuttene i mediebransjen i stor grad gått utover researchavdelinger, noe som etterhvert må begynne å bli pinlig for journalistene. Det siste døgnet har jeg lest overskrifter som: ”Adsocial skylder over en halv million kroner” i Avisa Nordland. Påstanden mangler dokumentasjon, den er uriktig og den ble fremmet uten en gang å høre med meg. Når jeg sendte en mail til sjefsredaktøren, ble også overskriften tatt vekk og dem kunne ikke gi noen form for dokumentasjon på påstanden deres. Er det min jobb å være journalistenes vaktbikkje? Handler det plutselig bare om å få klikk, bevare arbeidsplasser og tjene penger i media? Blir de ansatte kurset i kreativ skriving istedenfor research?

 

Medier 24 har også nylig laget en sak hvor de krisemaksimerer. Her kan du få se pressemeldingen fra Adsocial vs saken som ble publisert av Gard L. Michaelsen på torsdag.

 

Her er pressemeldingen fra Adsocial:

 

Det stemmer at plattformen Adsocial er midlertidig nede. Det er naturligvis beklagelig, og skyldes en uoverensstemmelse med utviklerselskapet Ways AS. 

Det har aldri vært i Adsocial sin interesse at denne konflikten går via media, men vi føler et ansvar for å redegjøre for situasjonen nå som lekkasjen er et faktum. Det er det eneste redelige å gjøre overfor kunder, influencere og andre interessenter og vi ville naturligvis også gjort dette på et tidspunkt via våre egne kanaler. 

 

Konflikten med Ways AS har dessverre røtter helt tilbake til september. Som kjent via media ble ikke avtalt produkt (plattformen Adsocial) levert til avtalt tid ved lanseringsfesten. Dette var og er både svært uheldig og et betydelig brudd på kontrakten. Det førte også til mye negativ medieomtale, tap av omsetning, tap av lønnsmidler og tap av kunder i millionklassen. Dermed ble det, som også kjent via media, en veldig utfordrende oppstartssituasjon for Adsocial, med en snøballeffekt av uheldige konsekvenser.

 

Vi har gjort vårt for å bevare en god dialog og samarbeidskultur underveis med utviklerselskapet, der i blant skjermet Ways AS for negativ medieoppmerksomhet. Likevel har nå samarbeidet midlertidig strandet, etter manglende leveranser fra deres side, manglende evne til å følge opp via møtevirksomhet, til og med avskjedigelse av prosjektlederen. Det gjenstår å se hvilken retning denne konflikten tar i fremtiden, og vi ber om forståelse for at vi heller ikke ønsker spekulasjoner rundt dette. Hvis det, som et worst-case-scenario, skulle komme til rettslige etterspill, føler vi oss sikre på at vi har en god sak. 

 

Når alt dette er sagt, ønsker vi også å vise til en forbløffende vellykket testkampanje og fornøyde kunder før jul: http://www.simenvatne.com/blogg/

 

Det har vært mye interesse knyttet til mikroinfluencing i bransjen den siste tiden, via f.eks Kampanje og bloggen/podcasten til Hans Petter Nygård Hansen. United Influencers nysatsning har også vært omtalt i mediene. Vårt kundecase (bildet) indikerer tydelig at microinfluencing har en stor fremtid. Adsocial var kanskje overmodige ute med en intensjon om å revolusjonere annonsedistribusjon, men disse tallene gir utvetydige signaler om nettopp en liten revolusjon. Samtidig er løsningen kostnadseffektiv og gir en mulighet for annonsører til å, ikke bare A-B-teste, men til og med A-Å-teste forskjellige brukere på sosiale medier. Helt uten Adblock-hinderet. Vi er derfor veldig takknemlige for at vi har en stor og dedikert gruppe av influencere, og vi kommer vi til å ta med oss dette videre når vi skal bygge nye kunderelasjoner. Oppstarten har vært utfordrende, men desto mer lærerik. Adsocial kommer utvilsomt tilbake, og store ting er i vente. Vi vil også, for å unngå spekulasjoner, understreke at AdSocial fra dag 1 alltid har drevet 100% etter norsk lov og selvfølgelig også vil fortsette med det.

 

Som du vil se, er informasjonen vi kom med klippet, limt, dramatisert og vinklet bortenfor gjenkjennelse. Medier24 har lansert en hypotese om at Adsocial er en fiasko fra dag 1, og den hypotesen bruker de alle midler for å forsvare. Hvis det å knekke en ung gründer med ambisjoner er en viktig æressak og samfunnsærend, er de på riktig spor. Hvis det er et viktig samfunnsærend å spre informasjon på en balansert og redelig måte, vil jeg si de er på feilspor. At Medier24 nærmer seg kulørt ukespresse er gammelt nytt, men at Amedia via AN og Medier24 nå nærmer seg reklame- og PR-bransjen som kontinuerlig sprer drittpakker – det er litt nytt. Er det en heldig utvikling?

 

Det er ikke annet å gjøre enn å lene seg tilbake og humre over sirkuset, mens vi i Adsocial fortsatt har fokus på arbeidsoppgaver og de positive utsiktene. Hvis Amedia sliter– kanskje de heller i fremtiden vil kjøpe en annonsekampanje hos Adsocial? Våre foreløpige testkampanjer viser såpass gode resultater at noe slikt fort kan vise seg å bli en bedre investering enn å kjøre et korstog mot en ung gründer.

2016, alle mine opp og nedturer

2016, alle mine opp og nedturer

2016 har vert et år med mange opp og nedturer, men aller viktigst har det vært et lærerikt og innholdsrikt år med masse bra minner jeg ikke ville vært foruten. Jeg har oppsummert året og prøvd å få med de viktigste opp og nedturene, here you go:

S E L F I E 👻simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

 

1. Januar - Jeg reiser til Oslo, jeg har akkurat hentet mine første investorer på totalt 100 000,- til selskapet AdSocial som foreløpig er et mediebyrå som driver management for flere store sosiale medie «kjendiser» i Norge.

 

4. Januar - Jeg er hovedsaken til Avisa Nordland og blir omtalt i flere andre aviser, se saken HER.

 

17. Februar - Jeg blir nominert som «Beste nykommer» under Nordic Startup Awards 2016» 

 

19. Februar - Jeg tar inn flere investorer i AdSocial og starter for fullt planleggingen av hvordan selskapet skal struktureres.

 

2. Mars - Flere medier omtaler hvordan jeg skaffer investorer på Snapchat, se en av sakene HER.

 

4. Mars - Jeg holder mitt første større foredrag under Startup Weekend i Bodø, jeg snakker om hvordan man kan gjøre seg attraktiv for investorer og hente kapital gjennom bla. Snapchat. Jeg ble i ettertid takket for et inspirerende foredrag HER.

 

16. Mars - Jeg holder foredrag sammen med bla. Idar Vollvik på Felix konferansesenter, jeg snakker om hvor viktig Image, PR og Branding er for bedrifter.

 

1. April - Jeg flytter inn på mitt nåværende kontor i Øvre Slottsgate, midt i Oslo sentrum.

 

7. April - P3 lager dokumentaren «17 år og snart milliardær», vinklingen blir litt feil da den handler mer om privatlivet mitt, men blir en av kanalens mest sette nettsaker i følge reporteren.

 

13. April - Jeg blir kontaktet av 2 tv selskaper som ønsker å lage en serie rundt livet mitt, det blir laget «promo» men jeg velger senere å heller ha fullt fokus på bedriftene mine.

 

14. April - Jeg holder mitt hittil mest krevende foredrag på BI i Stavanger foran ca. 100 studenter, jeg forteller min historie som ung gründer og snakker om viktige ting jeg har erfart.

 

21. April - Jeg gjør om det ene selskapet mitt til Vatne Gruppen AS.

 

9. Mai - Jeg møter mange anerkjente forretningsfolk bla. Øystein Eriksen som viser seg å åpne flere dører jeg får nytte av senere.

 

Mai - Vi henter inn over 1 000 000 til å utvikle AdSocial, vi er dessverre litt uheldige med noen utviklere som setter oss tilbake i tid.

 

27. Mai - Utviklere setter i gang arbeidet med den tekniske løsningen til AdSocial.

 

29. Mai - Jeg trenger avslapning etter en periode med mye sykdom og arbeid og tar en ukes ferie på Plimiri Beach for å komme meg tilbake i full jobb.

 

14. Juni - Jeg blir kjent med mange inspirerende personer, en av de mest inspirerende dagene var hjemme hos Anette Stai som har vert Norges mest kjente modeller og har vert på flere hundre forsider gjennom tidene.

 

17. Juni - Jeg når ett v mine største mål, å skape verdier i millionklassen da investorer priser selskapet mitt AdSocial til 10 000 000, jeg blir omtalt i flere medier HER.

 

5. Juli - Jeg stifter selskapet TinyTel med 350 000 i aksjekapital sammen med investorer, dette blir veldig spennende i 2017.

 

25. Juli - Jeg reiser på sommerferie med mamma til Marbella, 12 dager med avslapping venter.

 

8. August - Vi møter Kirkens Nødhjelp ang. et samarbeid som kan bli veldig spennende.

 

2. September - VG lager en 4 siders reportasje om meg hvor det bla. står at jeg kan være Norges neste store finansgigant, saken havner på forsiden av papirutgaven HER. Saken ble også omtalt i Danske medier.

 

9. September - AdSocial arrangerer Social Summer Party på Taket Steen&Strøm. Masse supre gjester gjør kvelden kjempebra og blir enda omtalt som en av oslos beste fester noensinne, Dudley O´Shaughnessy er en av gjestene, han er Rihannas tidligere kjæreste og en av verdens største mannlige modeller. 

 

13. September - Jeg er med i en TV serie på TVNorge som omtaler ungdommer og viser hvor talentfulle dagens ungdommer er. 

 

23. September - Jeg blir i flere medier omtalt som en fiasko som kun bruker statens penger til egen vinning, det blir laget 10-15 saker i forskjellige medier de neste dagene om dette før det til slutt kommer et svar HER og HER. Jeg svarte med sannheten på simenvatne.com.

 

29. September - Jeg blir omtalt av kjendis.no og Dagbladet hvor det bla. står at jeg kan være den neste Steve Jobs.

 

7. Oktober - Drar på en av mine mange spa weekender, denne gangen til Støtvig.

 

21. Oktober - Jeg er konferansier på årets Venture Cup i Bergen, og står på scenen sammen med bla. Statsminister Erna Solberg, CEO i Telia Abraham Foss og mange flere anerkjente forretningsfolk, en super opplevelse og noe av det morsomste jeg har vert med på. 

 

25. Oktober - Jeg reiser til Island og Blue Lagoon sammen med mamma, 4 dager med spa og avslapning, deilig.

 

8. November - Jeg blir omtalt i High North News HER.

 

11. November - Jeg reiser 4 dager til Frankrike og besøker, Monaco, Nice, Cannes og Antibes, se mer HER.

 

19. November - Jeg feirer 18 års dagen min sammen med mine 70 nærmeste, det ble en super kveld og du han se mer HER.

 

5. Desember - Jeg og 2 partnere stifter selskapet SVP Properties, du kan se mer HER.

 

Avslutter året - Med ikke alt for bra tilbakemeldinger fra lege og sykehus, men med ståpåvilje kommer jeg meg nok gjennom det selvom jeg sikkert vil være litt redusert..

 

Det har selvfølgelig skjedd mye mye mer, men dette er litt av det viktigste jeg kommer på. Nå håper jeg alle får et supert 2017 og at året byr på masse nye muligheter for alle norske gründere, særlig de unge og nye!

Følg hverdagen min på Instagram HER.

Vi elsker kundene våre

Vi elsker kundene våre

Den beste måten å våkne på er når man åpner mailen og leser flere lange tilbakemeldinger fra kunder. Sånn startet i hvertfall jeg denne Lørdagen. Man får da følelsen av at det man holder på med er riktig og at det er verdt det. Her er en av tilbakemeldingene fra en kunde med et nyoppstartet app selskap: 

"Summen av det hele må nevnes! PERFEKT! Over 4000 nedlastninger og nesten 5000 følgere på Facebook. Samt nesten 11000 følgere på Instagram! Den sosiale platformen er også noe jeg selv jobbet med, men jeg hadde ikke klart en slik respons uten ADSOCIAL."

🖖🏻

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Det at AdSocial sin markedsføring fungerer så bra at selv et lite nyetablert firma med 10 000,- i budsjett kan få resultater som dem måtte betalt utrolig mye mer for hos andre aktører er rått.

Her er en annen tilbakemelding på kundebehandlingen vår:

"Kundebehandlingen var perfekt. Jeg vet at jeg ikke trenger å være den enkleste kunden, men alle de ansatte forholdte seg profesjonelle og responderte med gode svar."

Fra og med neste Tirsdag tar jeg og alle på kontoret juleferie, men kommer tilbake med masse ny energi på nyåret!

Du kan følge meg på Instagram HER

18 år, and still going strong

18 år, and still going strong

VIDEO fra festen: For litt over en uke siden feiret jeg 18 års dagen min sammen med 70 av mine nærmeste venner. Dette ble en kjempe kveld med mye gøy og et gjensyn med mange gode venner. Festen begynte på Clarion Hotel Folketeateret klokken 20:00, hvor vi spiste litt og hadde det generelt gøy. Klokken 23:00 ble alle gjestene hentet av Limousiner (jeg i en Lamborghini) og kjørt opp til Sirkus Nattklubb (gamle Baroque og stedet Justin Bieber hadde nach på) på Bygdøy Allé. Der ble vi resten av kvelden før vi dro hver for oss. 

Jeg vil takke alle som har vert med å arrangere bursdagen min, det betyr mye! Spesiellt takk til Eventparken, som arrangerte eventet, og Clarion Hotel Folketeateret som sponset meg med mye!

#Reklame

Du kan følge meg på Instagram HER

Gründere er ikke automater du kan putte penger på!

Gründere er ikke automater du kan putte penger på!

Jeg våknet i dag opp med 30 nye følgeforespørsler, da skjønte jeg med én gang hva som hadde skjedd. Media er på igjen og jeg ble som vanlig spent på å lese hva jeg hadde gjort denne gangen, haha. En av artiklene, som ble skrevet i High North News av Erlend Ingebrigtsen, merket jeg meg med én gang. Overskriften er som følger:  "Gründere er ikke automater du kan putte penger på!". 

 

Mont Boron by air 🇫🇷 #riviera #france Add my Snapchat: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Jeg likte denne spesielt godt, fordi den – til en forandring – ikke er spekulativ eller svartmalende. Derimot er den etter min mening balansert og nyansert, samtidig som den vitner om innsikter i problematikken. Jeg skal heller ikke legge skjul på at den, om noe, heller i positiv retning for min egen del. 

 

Videre leser jeg om meg selv i to andre aviser hvor den ene åpner saken slik: ”Trine Grung skulle være med å ”revolusjonere” annonsering på internett. To måneder senere slutter hun i Adsocial” 

 

Her setter journalisten en syrlig og harselerende tone fra første setning, og fortsetter så godt den kan med å henge ut både meg som enkeltperson og foretaket. For oss internt i Adsocial er det virkelig ingen dramatikk eller dårlig signaleffekt i at Trine Grung er løst fra kontrakten. Det har handlet om å redusere kostnader. Hvis vi ikke hadde tatt hensyn til å redusere kostnader, hadde sikkert det også vært galt. Det har vært tydelig fra første artikkel fra Media24 at journalisten bygger sakene sine på en antipati og med en utpreget negativ vinkling. Dét er lov, men jeg vil ikke kalle det veldig profesjonelt, med tanke på at journalister burde ha et samfunnsoppdrag om å spre informasjon, balansere positivt og negativt og være mest mulig objektive. Det er vanlig å gi oppstartsbedrifter fem år på å bevise noe før de er ute av den verste risikosonen. Hvorfor blir jeg dømt så mye hardere enn andre bedriftsledere? 

 

Det er interessant å se at mindre medier, som er mer avhengig av annonsekroner, er spesielt kritiske til Adsocial. Kan det være at de føler seg truet av Adsocial, som tilbyr annonsering via sosiale medier akkurat som dem selv? Samlet har Adsocial en annonseringsrekkevidde på over 7 millioner mottakere via sine brukere. Jeg kan forstå at dette er en truende størrelse, men er det et riktig svar på konkurransen å drive sensasjournalisme, istedenfor journalisme? Er det et riktig svar på konkurransen å drive clickbait-kampanjer istedenfor å bevare journalistisk integritet? Er det riktig å forsøke å henge ut ”en såkalt seriegründer” (sitat fra Gard L. Michaelsen) som ikke bare prøver etter beste evne å utvikle vellykkede bedrifter, men som også må gjøre det i konstant motvind fra noen medier? PS. Grunnen til at jeg ikke svarer på kommentarer i den gruppen på Facebook hvor det er mest hat kommentarer er fordi jeg etter utallige sjikanerende kommentarer prøvde å svare. Noe som resulterte i at jeg ble utestengt men nettrollene som faktisk bryter gruppereglene fortsatt kan skrive og kommentere.

 

Vi lever i en tid hvor Donald Trump har vunnet valget via vellykkede kampanjer på sosiale medier, mens de tradisjonelle mediene taper terreng. Jeg forstår hvordan dette kan oppleves som truende for noen medier, men er løsningen å spille skittent? Forhåpentligvis vil slike journalister grave sin egen grav, mens jeg fortsetter videre og konsentrerer meg om arbeidet. 

 

En del av arbeidet i dag blir å presentere for dere noen faktaopplysninger, som ikke er tatt ut av kontekst, redigert bort eller fordreid til å skape mest mulig blest: Jeg har blitt styreleder i VatneGruppen, ikke i AdSocial, som det skrives. Vi henter også inn mer kapital for å forbedre produktet Adsocial ytterligere. Dermed er utsiktene i Adsocial mer positive enn noen gang.

 

Jeg har også, med to partnere, startet SVP Properties, som allerede har investert i boligobjekter. Vi har ikke hentet inn 60 millioner i investorkapital som media påstår at jeg har sagt (jeg uttrykte helt spesifikt noe annet i foredraget jeg ble sitert fra og jeg har det også skriftlig i manuset mitt). Journalisten forklarer ”uhellet” på melding med at "misforståelser er sånt som skjer". Så da får jeg vel bare være min egen journalist da og servere fakta: det jeg har sagt er at partnerne mine i dag har eiendomsverdier for over 60 millioner. 

 

Noe annet jeg reagerer på er når personer som ikke kjenner meg annet enn via det de leser i media, påstår at jeg ikke har jobbet 4 år som kokk. Dette har til og med min tidligere og første arbeidsgiver måttet bekreftet til media tidligere, så det burde ikke noen trenge å spekulere i. Jeg elsket jobben min, men fikk ikke tid til hverken den eller skole da jeg fant ut hva mitt virkelige kall her i livet var; nemlig entreprenørskap. 

 

Jeg vil til slutt benytte anledningen til å takke alle sponsorer og partnere i forbindelse med bursdagen min som feires i morgen! Det blir kjempegøy og jeg gleder meg virkelig. Jeg er supertakknemlig overfor alle som står på for å gjøre kvelden tilgjestene mine og meg fantastisk!

Du kan følge meg på Instagram HER

From my party on @taketsteenogstrom this September 🍾✨🙌🏻 #party #taket #oslo Add my Snap👻Simenkv

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Et helt nytt selskap...

Et helt nytt selskap...

Akkurat nå sitter jeg på hotellet i Frankrike og blir snart plukket opp av sjåføren til flyplassen. Langhelgen er over, og jeg fikk allerede i dag en forsmak på en hektisk arbeidsuke i Oslo: 2 selskaper skal omstruktureres og et helt nytt ser dagens lys, sammen med 2 superflinke partnere. 

Monaco bound ⚡️ #monaco #france #weekend Add my Snapchat: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Det nye selskapet heter SVP Properties AS og skal fokusere på investering og utvikling av eiendom. Vi har allerede kjøpt selskapets første objekt, en sentral leilighet i Oslo. Johan og Fredrik, som er mine to partnere og som begge eier 33,3% av selskapet hver, er erfarne investorer som har mange stjernesalg bak seg. Ett fikk til og med forsiden av VG pga. latterlig høy avkastning. Det er jo en trygghet. 

Se nettsiden vår HER

AdSocial og TinyTel (som jeg fortsatt ikke vil si noe om) skal omstruktureres; styret og ledelsen skal endres litt på og det skal tilføres frisk kapital og kompetanse. Vi gjennomfører på nåværende tidspunkt betakampanjer i AdSocial og setter snart igang med utvikling av versjon 2.0. Dette er noe jeg gleder meg veldig til, da jeg synes teknologiutvikling er veldig spennende (selv om jeg ikke kan noe av det tekniske selv, haha). 

Jeg har vært i Frankrike siden fredag morgen og har tilbragt dagene i Monaco, Cannes, Nice og Antibes. Vi har festet på Nikki Beach, vært på le Casino de Monte Carlo, spist på Yacht Club de Monaco og mye annet gøy. Nå er motivasjonen på topp til å jobbe akkurat like hardt som jeg har lekt en periode.

Du kan følge meg på Instagram HER

Er fete hotellsuiter, luksusferier, sportsbiler og dyre fester det jeg brenner for?

Er fete hotellsuiter, luksusferier, sportsbiler og dyre fester det jeg brenner for?

Mitt liv og min hverdag har de siste 2 årene blitt forandret. Jeg har gått fra å være en "vanlig" person fra en liten bygd i Nord-Norge til å bli en ”narsissistisk” Oslo-gutt som kun bryr seg om dyre hotellsuiter, kjendisfester og sportsbiler. Dette er i alle fall mye av essensen i det som blir omtalt i media, sist i en 4 siders dokumentar i AN. Siden jeg faktisk vet best selv hva som stemmer, får jeg nesten bare spørre meg selv da: Stemmer dette?

🏎💨 Follow my journey on Snapchat: 👻SIMENKV👻 @autoxo.no

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Rett skal være rett: Jeg har full forståelse for at jeg blir oppfattet slik og jeg har selv bidratt til å skape dette bildet gjennom sosiale medier. Jeg er ofte på dyre reiser, kjøper luksusvarer og kjører fine biler. Hvordan kan dette ha seg? 

 

Som tidligere nevnt startet jeg å jobbe allerede som 11-åring, som kokk og servitør på to forskjellige spisesteder. Jeg gikk i 7. klasse og begynte å tjene mine egne penger. Noen månedslønninger var til og med oppe i 12-13 000 allerede som 12-åring. Med andre ord begynte jeg å tjene mye penger, alderen tatt i betraktning, og ble sett på som "rik" blant venner. Dette gjorde at jeg gradvis fikk et helt annerledes forhold til penger enn det jeg hadde hatt tidligere. 

 

Jeg kommer fra en familie som alltid har hatt helt gjennomsnittlige inntekter. Jeg har fra jeg var ung alltid blitt lært opp til å tenke økonomisk, særlig fra min mor. Men hva skjedde når jeg som 14-åring plutselig fikk råd til å kjøpe alt jeg ønsket meg? Nye iPhone-modeller, TV’er, dyre klær … Jo, det som skjedde var at jeg fikk lyst til å tjene enda mer penger, til og med bli "rik". 

Taking the I8 out for a ride🚗💨 #bmwi8 #takeout #driving @stay_isaac_newton Snapchat: Simenkv ✨

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Noe de fleste ikke vet var at mitt mål som 14-åring var å bli direktør for en hotellkjede. Akkurat som mitt daværende forbilde, Petter Stordalen. Hvor skulle denne reisen starte? Jeg fant ut at reisen måtte starte med å etablere min egen bedrift. Jeg legger meg også flat og innrømmer at mine 3 første bedrifter startet jeg kun med en målsetning om å bli "rik". Rik nok til å kunne gjøre hva jeg ville, når jeg ville, hvor jeg ville. Som 15-åring er det lett å bli ekstrem og unyansert. Lærte jeg noe av å ha dette som eneste fokus?

 

Ja. Jeg skjønte etter ca. ett år at dette ikke var måten å gjøre ting på. Jeg kunne ikke bare ”starte noen bedrifter og bli rik". Det fantes ikke nok motivasjon. Jeg bestemte meg derfor for å legge ned to av bedriftene mine og gjøre om den ene. Det hadde endelig gått opp for meg, og ikke et sekund for tidlig: Målet i livet kunne ikke være å bare bli rik, men å gjøre det jeg elsker og brenner for.

 

Hva skjedde? Jo, jeg begynte å interessere meg for teknologi, sikkerhet og sosiale medier. Jeg startet tre nye aksjeselskaper og ble med i et fjerde som allerede var etablert. Jeg forsto enda en viktig nyanse av voksenlivet: Meningen med livet mitt var ikke å bli rik, men å skape. Skape nye muligheter, skape arbeidsplasser, skape utvikling, skape en bedre verden. Det siste punktet er det kanskje noen som vil stusse ved, men den ene bedriften min, som jeg har holdt helt unna media, gjør nettopp dette: Skaper en bedre verden.  Likevel ønsker jeg ikke å fortelle så mye om dette foreløpig.

From my party on @taketsteenogstrom this September 🍾✨🙌🏻 #party #taket #oslo Add my Snap👻Simenkv

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Som 17-åring eide jeg fem selskaper og jeg hadde allerede avviklet to foretak. Jeg begynte å tenke på noe som jeg tidligere ikke hadde trengt å bekymre meg for – fremtiden. Jeg tok en status: Jeg hadde sluttet på skolen, satset på den risikofylte gründertilværelsen fremfor en "trygg" hverdag. Jeg hadde nå tre faste ansatte som fikk sin fulle lønn via meg. Jeg hadde dermed ansvar for økonomien til både meg selv og disse tre andre, voksne personene. Dette er noe selv erfarne forretningsfolk sliter med å takle, hvordan var det da for meg som 17-åring å gå rundt å tenke på dette?

 

Heldigvis hadde jeg bygd opp et nettverk av personer rundt meg som jeg kunne støtte meg på. Det er nå blitt en del av hverdagen min å ha dette ansvaret ogdet er mye lettere å takle dette nå. Jeg traff likevel på mange bunnpunkter hvor jeg trodde alt kom til å gå opp i røyk, men skjønte samtidig at med riktig planlegging og riktige folk, så vil ting gå bra. Det er alltid en stor risiko med oppstartsbedrifter, og i løpet av årene vil nok flere av mine bedrifter møte tøffe tider, til og med kanskje konkurser. Dette er selvfølgelig det verste som kan skje for både meg, investorer, ansatte og partnere, men det er dessverre også et helt naturlig scenario som jeg alltid må være forberedt på. 

 

Hvordan forsvare et ”high-end-liv” oppe i alt dette? Dere som følger meg på bla. Instagram vet jo at dette omtalte "luksuslivet” fortsatt pågår. Hvorfor?

 

At @kgandresen place 🍾⭐️🌿 Snap👻: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Jeg har valgt og skille mitt liv som hardtarbeidende gründer og privatlivet. Det er, etter min mening, en veldig enkel og fornuftig grunn til det. Jeg ønsker nemlig ikke å bli utbrent av for mye jobb og tenking. Alle andre gründere vet at det å være gründer innebærer utrolig mye hard jobbing, og ikke minst store påkjenninger mentalt. Ansvaret er overveldende og arbeidstidene kan beskrives som at man jobber når det må jobbes. Derfor har det vært viktig for meg å skille privatlivet (når jeg har tid til det) og det hardtarbeidende gründerlivet. Så lurer dere kanskje – er livet jeg viser i sosiale medier normalt for meg og "ekte?"

 

AN.no lagde nettopp en sak om at dette er en slags iscenesettelse, med overskrifter som: ”Slik profilerer gründer Simen (17) seg på sosiale medier, men virkeligheten er en ganske annen.” Mitt svar til det er at jeg både har et hardtarbeidende liv og et spennende privatliv. En overskrift og en god story bør jo likevel ha en konflikt, så jeg forstår motivasjonen til journalisten. Livet mitt, som jeg har valgt å gjøre gjennomsiktig i sosiale medier, er naturligvis ekte. Det er det foreløpige resultatet av hard jobbing fra jeg var 11 år. Derfra har jeg utviklet meg, lært og strukket meg mot nye mål konstant, og slik kommer jeg til å fortsette. Sky is the limit.

 

Nå er det bare 2 dager til jeg blir 18 og dagen skal feires med masse gode venner på et helgecruice til Danmark. Neste helg bærer det til Frankrike og Nice, faktisk kun for å kose meg, og helgen etter det har jeg en stor feiring med 70 av vennene mine i Oslo. Den private invitasjonen og det private arrangementet har Avisa Nordland vært så rause å dele med sine 70 000 daglige lesere, så jeg får håpe at ikke alle disse dukker opp. 

 

#reklame: Festen blir feiret i samarbeid med Clarion Folketeateret, som har vært så snille å låne meg hele toppetasjen. Sannheten bør aldri stå i veien for en god historie, men det er altså ikke slik AN fremstiller det – at jeg får låne hele hotellet. Men takk for tilliten. Kanskje en gang i fremtiden ;)

 

Du kan følge meg på Instagram HER

Sun is up☀️🌴 #spain #sun #summer #vacay Snap👻: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Hvordan skal det lokale næringslivet overleve og ekspandere når media og menneskene i nærsamfunnet vil rive det ned?

Hvordan skal det lokale næringslivet overleve og ekspandere når media og menneskene i nærsamfunnet vil rive det ned?

Min kronikk fra lokalavisa Framtia og Avia Nordland

De fleste i denne bygda kjenner meg, vet hvem jeg er, eller har hørt om meg. Hvorfor? Fordi jeg siden jeg var 15 år har stukket meg ut og prøvd å skape verdier for meg selv og samfunnet. I de siste 2 månedene har enda flere hørt om meg, lest om meg, hatet og elsket meg. Noe av oppmerksomheten ser jeg på som verdifull og positiv og jeg er veldig takknemlig for verdiene denne har gitt meg. Kritikk kan være konstruktiv når den er saklig og stiller gode spørsmål som stimulerer til løsningsorientert debatt. Mediefokus som bærer preg av antipati og som angriper spilleren, ikke ballen, er derimot lite konstruktiv. Jeg har dessverre opplevd den siste tiden at media spiller skittent og gransker alt jeg foretar meg i et forsøk på å bryte ned meg og mine. Når media nærmest henger ut meg og oppstartsselskapet AdSocial før både jeg og selskapet har fått muligheten til å bevise noe, oppstår det en potensielt farlig effekt: Journalister investerer i å kritisere og plutselig blir det en æressak å se meg feile. For hvis jeg lykkes, vil jo kritikken kunne sees på som uberettighet, urettferdig og et signal om dårlig dømmekraft. Det kan vel ikke media leve med? Å være i en sårbar oppstartsfase hvor jeg prøver å skape store verdier er vanskelig nok som det er, og det oppleves som absurd og urettferdig å måtte svare for resultater før selskapet har hatt sitt første år med omsetning. 

Back to Oslo 🛫 Add my snap: Simenkv & check out my new post, link in BIO 👊🏻

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

 

Jeg har, siden jeg var 15 år, alltid villet andre vel. Alltid sett opp til næringslivstoppene i den lille kommunen jeg har vokst opp i. Alltid villet bli som dem. Alltid villet lykkes. Alltid villet få til noe. Men viktigst av alt – aldri villet noen noe vondt. Jeg er en av den ene fjerdedelen av Norges befolkning som har opplevd mobbing. Mobbing på skolen og mobbing i arbeidslivet. Dette har gjort noe med meg, og har ført til en sterk skapertrang. Jeg ønsker å gjøre en positiv forskjell i andre menneskers liv, skape verdier og mening for meg selv og andre. Hvis jeg kan være et forbilde for andre som er annerledes og sliter med å finne mot til å satse på annerledesheten sin, er jeg ydmykt takknemlig. 

 

Jeg fikk min første jobb som 11-åring og fikk raskt erfare at ikke alt var like lett. 

Det mange ikke vet er at jeg jobbet gratis. Gratis, uten lønn. i et helt år. Frivillig. Hvorfor? Fordi jeg elsker å jobbe. Elsker å bidra. Elsker å føle at jeg er til hjelp. Med denne innstillingen har det vært ekstra rart å forholde seg til den siste tidens mediebilde og jeg lurer: Hvordan skal personer som meg klare det vi ønsker å oppnå; klare å skape arbeidsplasser, klare å bidra til samfunnet, når media og lokalsamfunnet rundt oss jobber innbitt med å bryte oss ned? 

 

Dette er et spørsmål jeg aldri tidligere stilte meg selv. Ikke før august i år. Da kom den første negative artikkelen, og jeg skulle ønske jeg ikke opplevde det som et forsøk på å sette meg ut av spill, spre mistenksomhet og antipati, ødelegge det jeg lever for. Meløy er en liten kommune, Ørnes er en liten bygd. Ordet går, og nå er det familien min som må svare for kritikken, og det er familien min som mister nattesøvn. Ørnes og Meløy er hjemplassen min, og området som jeg og alle som driver næringsutvikling vil gjøre alt for å styrke. Men hvor skal vi finne motivasjon når lokalsamfunnet reiser seg i mot oss? Det er et spørsmål som er vanskelig å svare på, og som jeg heller ikke klarer å svare på. Jeg prøver å se på det som en test av karakterstyrke og pågangsmot, men det er ikke alltid like lett. 

 

Mine bedrifter hadde oppstart i Meløy, men er nå basert i Oslo. Mitt største mål er at de alle skal kunne flyttes tilbake dit de hadde sin opprinnelse. Til hjemplassen min, Meløy. Jeg har valgt en annen strategi enn mange av de andre bedriftene her hjemme, nemlig å bygge dem opp i et miljø med bedre vekstvilkår (Oslo) for så å flytte dem hjem igjen. 

 

Dette fortalte jeg senest om i et innlegg jeg hadde nylig i forbindelse med åpningen av Kompetansehuset i Glomfjord. Selv om jeg da eksplisitt uttalte at «målet er å flytte mange av stillingene vi per dags dato har i Oslo til Meløy innen kort tid,» lød ordene i avisa Nordland noen timer senere «Samtidig beklaget han at det likevel ikke blir noen Adsocial-arbeidsplasser til Meløy kommune». Overskriften i den samme artikkelen var «60 millioner offentlige kroner har gått ut av fondet. - Det er kun heiagjengen som blir hørt». Fokuset er altså kun på at kommunen kaster bort utviklingspengene sine og skaper null resultater. 

Filming a pilot while in the stylig🎥👅 #promo #viafree #comingsoon 👻:Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

 

Hva gjør dette ensidig negative fokuset med oss gründere? Stimulerer dette til økt næringsutvikling? Fører dette til at vi som prøver å gjøre det lille lokalsamfunnet vårt bedre, får bedre forutsetninger for å lykkes? Dessverre fører dette til det eksakt motsatte. Færre gründere tør å søke på midlene i redsel for å bli hengt ut i media, gransket og kritisert. Færre prosjekter får støtte, fordi kommunen og styret er redd for å satse på feil hester og miste jobbene sine. Den ene onde sirkelen avløser den andre.

 

Et gründerprosjekt er aldri sikkert som banken, og hvis kommunen ikke skal tørre å satse på prosjekter med en viss porsjon risiko, stopper også den lokale næringsutviklingen opp. Flere må flytte og enda flere bedrifter må legges ned. Er det virkelig dette vi som innbyggere i den lille kystkommunen Meløy vil? Jeg ber ikke om mye, men jeg ber ydmykt om forståelse og litt tålmodighet. Mitt og alle gründeres siste ønske er å kaste bort pengene deres og feile. Likevel sier det seg selv at hvis vi skal bruke halvparten av tiden på å forholde oss til mediestormer og svertekampanjer, vil vi aldri få til noe i det hele tatt.

 

Du kan følge meg på Instagram HER

Mine 7 beste tips til unge gründere

Mine 7 beste tips til unge gründere

Jeg startet min første bedrift allerede som 15 åring, og nå er det kun en uke til jeg blir 18. I løpet av disse tre årene har jeg tilegnet meg mye kunnskap og kompetanse. Noe er hentet fra teori, noe er hentet fra andres erfaringsbakgrunn, men det meste er hentet fra egen erfaring og en learning-by-doing-modell. Jeg ser på det som et naturlig økosystem å gi tilbake og dele disse erfaringene med andre. Jeg brenner oppriktig for å hjelpe andre unge gründerspirer og prøver å svare på så mange spørsmål som mulig fra mine følgere på Snapchat, Instagram Facebook og via e-post, selv om det noen ganger blir vanskelig å svare like utfyllende til alle. 

KEF - OSL - BOO ✈️ #travel #work Snap:Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Jeg synes det er veldig synd at et foredrag jeg holdt nylig – nettopp ment for å dele disse innsiktene og perspektivene – ender opp med å bli vinklet negativt i media. Jeg ser viktigheten av å ha en kritisk, frittstående presse, men er det et viktig samfunnsoppdrag å gjengi ordene mine feil? Å unnlate å gi meg sitatsjekk, som er en lovfestet rettighet? Er det et viktig samfunnsoppdrag å klippe og lime til hele vinklingen blir negativ? Er det et viktig samfunnsoppdrag å være mer opptatt av å henge meg ut og bekrefte egne hypoteser, fremfor å prøve å forstå? Det er vanlig å se på de fem første årene av en bedrift sitt liv som en risikofylt oppstartssfase. Er det rettferdig å foreta en evaluering av et selskap lenge før det har hatt sitt første år med omsetning? 

AdSocial sin lanseringsfest har også fått mye kritisk søkelys. Da ønsker jeg å påpeke at en lanseringsfest er et av de viktigste markedsføringsgrepene man kan foreta i en oppstartssituasjon. Her knyttes nettverk, selskapet får en positiv word-of-mouth-effekt blant alle som deltar, bilder spres på sosiale medier og lanseringen sitter emosjonelt forankret i hukommelsen til interessenter. Det er en grunn til at for eksempel Petter Stordalen inviterer til en storslått fest hvert år, til og med uavhengig av lansering. Ut i fra Avisa Nordlands logikk burde kanskje åpningsseremonien i OL avskaffes også? Jeg kan ikke se at den verken har direkte relevans til det sportslige innholdet eller noen særlig markedsføringsforankring. Jeg ønsker å tilrettelegge for arbeidsplasser i nord, og da tenker jeg ikke bare på å indirekte sysselsette en kritisk presse. Her kommer derfor mine 7 beste tips til deg som er en ung entreprenørspire:

At @nodee_asian_cooking #lunch #oslo #work 👻:Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Mine 7 beste tips

 • Før du starter opp – sørg for å tilegne deg så mye kunnskap om det tekniske rundt etablering, regnskap, krav, lover og regler som overhode mulig. Det kan være en god idé å finne en mentor i noen som har gått i gjennom denne prosessen tidligere og som kjenner spillereglene. 
 • Kryss-sjekk idéen din i forhold til potensiale, marked, behov, skalerbarhet, teknologi og gjennomførbarhet, før du satser tid og penger på den
 • Innhent nok kapital i første runde til å klare alle stegene i etableringsprosessen. Det er mye bedre å ha litt for mye fremfor litt for lite likviditet, da det er mye mer krevende å innhente kapital en andre gang. Du burde da heller ha fokus på produktet/tjenesten og ikke kapital/økonomi.Skap oppmerksomhet rundt produktet/tjenesten og gjør den/det til et «brand» med tydelig identitet. Hvis kunden kjenner til produktet og vet eksakt hvilken nyttefunksjon det har og hvordan det differensierer seg fra konkurrentene, er det mye lettere å skaffe kunder og skalere bedriften.
 • Fokuser på deg selv som privatperson og ikke la bedriften ta over privatlivet ditt. Spis sunt, få nok søvn, mosjonér og tilbring tid med familie og venner. Kvaliteten på restitusjonen er avgjørende for kvaliteten på arbeidsinnsatsen. Husk at du er den viktigste personen i bedriften og uten deg vil ikke bedriften lykkes. 
 • Ikke la media stjele fokuset fra bedriften og arbeidsoppgavene dine. Norge er et land hvor janteloven står sterkt. Det byr på en mulighet til å få mye oppmerksomhet hvis du velger en annerledes vei, men det kan også bety negativ oppmerksomhet og mangel på forståelse, til og med fra media.
 • Sist, men ikke minst – ansett personer som er flinkere enn deg og som utfyller deg. Å delegere arbeidsoppgaver er mye av nøkkelen til suksess. DU er ikke best på alt og kan ikke gjøre alt selv, selv om det kan være fristende å ønske å kontrollere enhver prosess. Med et velfungerende team fylt med kompetanse, utfyllende kvaliteter, positivitet og stå-på-vilje, kan du ta bedriften til nye høyder. 

Du kan følge meg på Instagram HER

Noen glemte å sjekke legitimasjonen til konferansieren..

Noen glemte å sjekke legitimasjonen til konferansieren..

Forrige fredag var ikke en hvilken som helst dag. Nasjonal finale i en av verden største gründerkonkurranser, Venture Cup, skulle nemlig avholdes på NHH i Bergen. Dette skulle også bli min aller første jobb som konferansier, og jeg skal innrømme at jeg var rimelig spent. Det hjalp heller ikke at jeg skulle introdusere blant annet statsminister Erna Solberg og CEO i Telia, Abraham Foss. Begge er mennesker jeg både respekterer og ser opp til. Jeg stod opp 05:00 fredag morgen etter kun å ha sovet 2 timer, flyet gikk 07:00 og jeg ankom frokostbufféten på hotellet 09:30. Ikke den perfekte oppladningen. Rakk så vidt å få i meg litt næring før jeg og kommunikasjonsrådgiveren/agenten min, Ole, måtte dra videre til NHH for gjennomgang med arrangøren.

Vi var ferdig rundt 13 og dro da tilbake på hotellet for å slappe av og øve. Det ble selvfølgelig ikke noe søvn på meg da heller. I 17-tiden dro vi tilbake til NHH for å ha lydprøver og snakke med de andre foredragsholderne (Erna Solberg, Abraham Foss, Pål Næss, Lars Berg-Hansen). Vi ble sittende å snakke med Erna og de andre i 40 minutter før jeg gikk på scenen. Arrangementet startet ikke før 19:30 og nærmere 20:20 ble jeg introdusert av lederen i Start Norge.

Jeg introduserte meg selv med:

« Kanskje er det noen av dere som nå lurer: hvem var det som glemte å sjekke legget på han konferansieren? Og nei, jeg har ikke blitt sjekka i dag. Men hvis det hadde blitt sjekka, hadde det stått blant annet at jeg heter Simen Vatne. Og at jeg fortsatt bare er 17 år. Det som ikke hadde stått, er at jeg hoppet av grunnskolen allerede som 16-åring. For å satse fulltid som gründer..».

Det var fantastisk inspirerende og en stor ære å få delta fra scenen på et slikt arrangement. Erna Solberg gjorde det tydelig at gründer-Norge er i vekst og at regjeringen vil fortsette å stimulere veksten i årene fremover. Med gode idéer og et støtteapparat av forskere, utdanningsinstitusjoner og næringsliv, håper og tror jeg Norge går en lys gründerfremtid i møte. Store, skalérbare idéer som løser store globale utfordringer er formelen. 

Noen ganger kan det føles som å jobbe i motvind som gründer, men akkurat denne kvelden var jeg blant likesinnede. Det kommer jeg til å flyte videre på, og jeg setter veldig pris på alle de gode tilbakemeldingene på jobben jeg gjorde og til de som oppfordret meg til å fortsette å stå på. Det var også en kveld hvor jeg fikk innblikk i mange spennende gründerprosjekter, og jeg heier på alle de som deltok og alle de som heier på de som deltok. Appen Hold, for eksempel, som belønner deg når du ikke er aktiv på telefonen, traff meg spesielt. Er nok mange som snart trenger rehab fra sin egen telefon. Ikke før midnatt dro vi tilbake på hotellet. Jeg sloknet som et lite barn etter å ha jobbet i nærmere 20 timer.

Denne uken er en blanding av jobb og fornøyelser på Island i den Blå Lagune. Jeg reiser til Oslo på torsdag og blir der i noen timer med møter før jeg reiser til Bodø og Meløy for å holde et foredrag for Ordføreren og næringslivet om hva som skal til for å stimulere frem flere unge gründere.

FOTO: NHHS

Du kan følge meg på Instagram HER

7 dager til jeg står på scenen sammen med Erna Solberg

7 dager til jeg står på scenen sammen med Erna Solberg

Nedtellingen har startet … det er kun 7 dager til noe som blir en stor milepæl for meg. Hva? Jo, finalen i Venture Cup går av stabelen for 17. gang fredag 21. oktober i Bergen og årets konferansier, som ble offentliggjort i dag … er MEG! Det er utrolig gøy og en stor ære å få lov til å lede verdens største forretningsplankonkurranse. Jeg kjenner det allerede i magen.

Travel 👟🕶✈️🌐 #business #travel #abroad 👻Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Det blir spennende å få lov til å introdusere Statsministeren, gründerdirektøren i Innovasjon Norge og ikke minst få snakke foran over 300 av landets mest lovende unge innen bransjen. Å bli gitt en slik tillit er ikke noe jeg tar lett på, og jeg gleder meg til å inspirere og bli inspirert, nettverke og kose meg. Venture Cup er kjent for å levere og alt tyder på at det blir en kjempekveld. I fjor var bl.a. Johan H. Andresen og Bente Landsnes foredragsholdere, og i år er det Erna Solberg sin tur, som nevnt. 

Jeg flyr til Bergen tidlig på morgenen og kommer tilbake til Oslo dagen etter. Kom gjerne innom, men helst ikke for å kaste tomater eller være creepy clown. Wish me luck!

Du kan følge meg på Instagram HER.

Work hard, play harder

Work hard, play harder

Saturdayy 🖖🏻🍾💥 #weekend #oslo #out Add me on Snapchat: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

... Play hard to get er derimot noe annet. Jeg har lært mye de siste ukene, og én av de tingene jeg har lært om er at det kan være verdifullt å være litt tilgjengelig og gjennomsiktig i det jeg holder på med. Hvis ikke blir det grobunn for mistenkeliggjøring og konspirasjonsteorier. Jantelov kan også være bra, så lenge den er saklig. Jeg tror at de som lykkes stort med noe i Norge, virkelig fortjener det. De må på en måte gjennom en ekstra heftig kvalitetssikringskvern og kritisk søkelys, før det blir sosialt akseptert å lykkes.

Noen ganger kan det føles som om den mest sosialt aksepterte måten å komme til store verdier på, er via Lotto, men jeg håper det er annerledes. Det er i så fall veldig gode nyheter for norske gründerbedrifter. Da blir det lettere å skape verdier for andre, og ikke bare pengeverdier, men også arbeidsplasser, meningsfølelse og miljøhensyn. Noe av det som gjorde meg mest glad sist uke, var at BI i Trondheim booket meg inn som gjesteforeleser. Det finnes ikke noe mer givende for meg enn å dele mine erfaringer som gründer og inspirere andre. 

Her er en video fra lanseringsfesten min på TAKET 

From my party on @taketsteenogstrom this September 🍾✨🙌🏻 #party #taket #oslo Add my Snap👻Simenkv

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Etter hektiske uker med jobbing fra morgen til kveld fikk jeg denne helgen endelig litt etterlengtet avslapping. Fredag rett etter jobb dro jeg og en kompis til Støvig Hotell og Spa på Larkollen. Det var min jomfrutur dit, men absolutt ikke den siste. Utrolig fint hotell med et kjempebra spaanlegg. Vi slappet av på spaet hele dagen og avsluttet med 4-retters på 801 Oslofjord. Lørdag ble vi til og med kjørt til jernbanestasjonen av hotellresepsjonisten – for en service!

Jeg tror kvaliteten på avslapning også er helt kritisk for hvor hardt man kan jobbe. Som selvstendig næringsdrivende er jeg også ekstra sårbar hvis jeg blir syk, så det å ta vare på helsen er en viktig investering. Det hjelper også å komme seg helt bort fra byen innimellom for å finne perspektiver. Ofte får jeg gode idéer når jeg gjør noe helt annet eller når jeg slapper av. Når man jobber med kreativ problemløsning, nytter det i hvertfall ikke alltid å sitte å tvinge frem løsninger. De kommer når de kommer.

Nå er jeg tilbake på kontoret i Oslo hvor en spennende jobbuke med mange nye utfordringer venter. Avslutter uken med en tur hjem til Bodø/Meløy, for å være med familie og venner.

Du kan følge meg på Instagram HER

 

Ytringsfrihet, Sophie Elise og jantelov

Ytringsfrihet, Sophie Elise og jantelov

Ytringsfriheten er en tricky jævel.  Jeg kan godt være skyteskive hvis det starter viktige debatter. Debatter som ikke handler om meg, men for eksempel om jantelov, nettkultur, mobbing og verdien av normal folkeskikk. Debatter som både jeg og andre kan lære av. På tirsdag ble jeg intervjuet om netthets og internettkultur og det satte i gang mange tanker.

Jeg er vanvittig glad for at vi ikke lever i et sensursamfunn, men jeg tenker også at med stor frihet kommer et stort ansvar. En del av dette ansvaret er et minimum av redelighet og anstendighet. Én ting er hva som skjer i små lukkede forum – troll har også en livsrett. En helt annen ting er hva som skjer i større forum. Forum som kan være med på å prege en større del av kulturen. En ukultur som sakte kan bli en del av kulturen, hvis ikke noen setter grenser og stiller spørsmålstegn ved det hele.

Jeg synes Sophie Elise er modig som skal anmelde hets og trusler neste uke. Når hun ble anbefalt av politiet å fjerne blogginnlegget hvor hun tar til motmæle, synes jeg ukulturen allerede har gått for langt. Det vitner om at en trollkultur har fått vokse seg såpass sterk i et lukket forum, at noen av medlemmene nå ikke klarer å skille mellom hva som er sosialt akseptert og hva som bør forbli private tanker.

Ingrid Jackson er en annen modig jente, synes jeg. Hun nekter også å finne seg i å bli trakassert og hetset, og anmelder nå de gjentatte personangepene. 

Sophie Elise og Ingrid har det tøffere enn meg, så jeg ønsker ikke å sammenligne meg med de. Likevel ønsker jeg å fortelle min historie, når temaet netthets er såpass aktuelt. Dessverre har jeg også sett meg nødt til å anmelde andre – både tidligere og helt nylig. Jeg har måttet skifte bolig to ganger siden jeg kom til Oslo på grunn av stalkers med interesser i AdSocial. For de som av en eller annen grunn ikke tror meg, så er det ulovlig å lyve til politiet. Politiet så i hvertfall ikke på meg som en løgner og fikk heldigvis utstedt kontaktforbud til de som ikke respekterte grensene mine. Også nylig, så jeg ingen annen utvei enn å anmelde, etter å ha blitt svært urettferdig behandlet, systematisk hengt ut som løgner, og utsatt for hets. Til og med familien min ble angrepet, noe som gikk skikkelig inn på meg. Jeg, på min side, ønsker ikke å henge ut noen, men det føltes ikke naturlig å bare snu ryggen til noe slikt. Det blir ofte brukt i mot meg at jeg bare er 17 år og dermed et ”barn,” men hvorfor skal jeg da bruke tid på å ”oppdra” voksne?

☀️☀️☀️ #summer #oslo #sun 👻Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

PS: Det hender jeg får spørsmål om jeg selv står bak bloggen, og svaret på det er ja. Jeg sparrer likevel innimellom med en kommunikasjonsrådgiver. 

Du kan følge meg på Instagram HER

Jeg kastet bort 300 000 av skattebetalernes penger

Jeg kastet bort 300 000 av skattebetalernes penger

Jeg, som mange andre, har gjort feil, og jeg kommer til å gjøre flere. Min vei har blitt learning by doing, og mye kan sies om den tilnærmingen. Det eneste som er helt sikkert, er at det er den mest effektive måten å lære på. En av de feilene jeg får gjennomgå mest for, er at jeg angivelig har kastet bort 300 000 skattekroner som jeg har fått fra det offentlige. Jeg må bare legge meg flat og si unnskyld. Eller må jeg? Hvis du ser på noen av bildene fra artiklene under, tror du sikkert at jeg har kastet bort minst 300 000 av andres penger.

Exciting projects coming up👊🏻🌟💼 #business #project #oslo 👻Simenkv Photo: @mariafphoto

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Jeg har derimot et forslag – kanskje vi kan se på sannheten og få en oppklaring? Er det i det hele tatt mulig å kaste bort så mye penger? Jeg hadde i allefall ikke klart det. Ikke om jeg hadde prøvd (mange vil sikkert hevde at jeg har gjort mitt ytterste). Pengene jeg fikk i flere omganger har vært øremerket en rekke aktiviteter. Staten gir ikke penger til gründere for at de skal bli rike, men for at de skal skape verdier. Da gjenstår spørsmålet: har jeg skapt noen verdier? 

Jeg har fått offentlig støtte for å bygge kompetanse. For å skape nettverk. For å lære meg det jeg trenger som ung og uerfaren. Jeg har altså fått penger for å tilføre Norge og særlig kommunen kunnskaper de har bruk for. Har jeg skapt verdier?

Jeg vil si ja. Jeg har oppfylt sjekklisten – jeg har fått utrolig mye kompetanse og et enormt nettverk. At Adsocial i dag er verdsatt til 20 millioner kroner, er vel også ganske konkret verdiskapning? I min bok har jeg derfor utrettet det jeg skulle med disse midlene, og kommunen uttrykker også dette i flere artikler. Kommentarfelt på sosiale medier er derimot ofte ikke basert på fakta, men veldig subjektive og begrensede oppfatninger av virkeligheten. Ofte til og med bare følelser. Jeg har derfor underlig nok akseptert å få høre i lang tid fremover at jeg har "kastet bort pengene". Jeg gleder meg derimot til å vise at denne offentlige investeringen nettopp er en investering – et innskudd som kan skape store verdier for fremtiden.

Du kan følge meg på Instagram HER

Når voksne mobber barn

Når voksne mobber barn

Dette er dessverre et innlegg som mange kan kjenne seg igjen i. Mobbing er et kjempestort problem verden over og Norge er et av de verste landene når det kommer til nettmobbing. Hver dag blir barn utsatt for mobbing – både i det virkelige liv og i det det digitale liv. Men hva gjør man når det ikke lenger er barna som mobber barn, men voksne som mobber barn? Voksne er faktisk de som mobber mest på nett.

Exciting projects coming up👊🏻🌟💼 #business #project #oslo 👻Simenkv Photo: @mariafphoto

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

 

Jeg har vært mye omtalt i media siden jeg var 15 år, og har siden da måttet takle stygge og hetsende kommentarer fra folk som er bitre, sjalu, kun vil slenge dritt eller være nedbrytende. Dette er noe jeg har vært forberedt på, og som er en naturlig del av det å skille seg ut i Jantelovs-Norge. 

Jeg har alltid lest alt som blir skrevet om meg, men aldri brydd meg om en og annen stygg kommentar. Men når den stygge kommentaren blir gjentatt, gjentatt flere hundre ganger, fra de samme personene - da går det over til det vi lærer på barneskolen kategoriseres som mobbing. Når gjerningspersonene kontakter andre med samme hensikt, allierer seg og overvåker deg med falske profiler, publiserer ditt private innhold i forum og samtidig prøver å mobilisere andre for å øke effekten av overtrampene – da begynner jeg å reagere. 

Hvorfor gjør voksne dette? Og hvorfor gjør de det mot barn? Misforstå meg rett – jeg liker ikke å ta offerrollen og føler meg både voksen og hardhudet. Jeg synes bare det er skremmende at voksne kan være så dårlige forbilder og jeg håper at dette kan være en reality check for dem som mobber og har påvirkningskraft i Norge. Det er de som har det mye verre enn meg også, så jeg håper å kunne belyse en større problematikk og samtidig hjelpe andre. 

Mange av gjerningspersonene som mobber barn, har til og med barn selv og burde tenke på hvordan de hadde følt det som foreldre om de måtte sitte på sidelinjen å se at barnet sitt blir mobbet uten å kunne gripe inn eller gjøre noe. Jeg har foreldre, besteforeldre, tanter og onkler som sitter på denne sidelinjen. Det føles heller ikke noe godt for meg når jeg får telefoner og meldinger fra familie som er bekymret og som ikke kan være der og gripe inn. Voksne prøver å få barn til å slutte å mobbe andre barn, men hvordan kan man stoppe voksne som mobber barn? Det er noe verken jeg eller andre rundt meg klarer å svare skikkelig på. Skal man kontakte politiet? Barnevernet? Dem det gjelder? ... Hva gjør man? 

Det finnes ingen organisasjoner eller støtteordninger i Norge som jobber mot og for dette, og det kan virke som det er umulig å stoppe. Personlig blir jeg nødt til å prøve å ikke bry meg og ikke sløse bort tid og oppmerksomhet på energivampyrer og nettmobbere.  For da er det de som vinner."Vinnerne fokuserer på å vinne, mens taperne fokuserer på vinnerne."

Du kan følge meg på Instagram HER

 

Jeg er en narsissistisk luftslottbygger

Jeg er en narsissistisk luftslottbygger

Det har vært rekordmye medieoppmerksomhet den siste tiden. Dessverre mye negativt den siste uken og sånn er det antakeligvis når man stikker nebbet frem og har tilnærmet stormannsgale ambisjoner. Jeg har både selvinnsikt og selvironi på akkurat dette.

Jeg har derimot erfart siden jeg var gammel nok til å tenke, at livet består av naturlige opp- og nedturer. Kontraster. Positive mennesker og negative mennesker. Sånn vil det alltid være. Derfor prøver jeg alltid å fokusere på det positive og det konstruktive. Det innebærer innimellom og verne seg mot negativ kritikk og det nedbrytende, for å kunne holde fokus på det som er min store lidenskap; gründervirksomhet og forretningsutvikling. Det som vokser, det som er positivt, og det som kan skape verdier for mange. Jeg snakker om jobben min og jeg snakker samtidig om livet mitt. For meg er det ingen forskjell, nemlig. Kanskje det er prisen å betale for å hoppe av grunnskolen som 16-åring? Jeg har satset alt på å bli gründer og denne økte risikoen kan bare utjevnes med både hardt arbeid og smart arbeid. 

RAIN ☔️ Add my Snap👻: Simenkv Photo: @mariafphoto #rain #oslo #burberry

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Det er noen paradokser ved å være ung gründer i Norge.

 • Folk synes det gir håp for et fremtidig gründer-Norge at jeg bare er 17 år, men samtidig er det vanskelig å bli tatt på alvor.
 • Jeg får mye medieomtale i kraft av å ha lykkes med mye til tross for min unge alder, men også mye mistenkeliggjøring fordi jeg umulig kan ha lykkes med så mye fordi jeg er så ung.

Jeg har forståelse for at media kan tolke tausheten i forrige uke som et tegn på svakhet, at jeg har noe å skjule eller at jeg er allergisk mot kritikk. Mens Medier24 og kommentarfelter på Facebook brukte tiden på å harselere og prøve ut merkelapper som narsissist, hul posør og jypling brukte jeg faktisk tiden på å koordinere store omveltninger internt i AdSocial og ikke minst ferdigstillingen av produktet. Derfor er dette også en hurra-post:

Endelig har vi en fullgod plattform der ute!

Tiden før dette har blitt brukt til å samle annonsører og brukere via sosiale medier, samt testing, videreutvikling og overføring av brukerdata til nettplattformen.

Noen har gått langt i å spekulere om AdSocial er et luftslott, men saken er heller at utviklingen har tatt tid fordi vi ønsker perfeksjon. Det er også et kjent spøkelse i mye gründervirksomhet, at ting alltid tar litt lengre tid enn forventet. Jeg håper derfor at spesielt dere som følger meg, er brukere av AdSocial eller andre interessenter ikke har mistet tillit eller tålmodighet.

En mediebransje i krise som jakter overskrifter og klikk kan jeg bære over med. Status nå er at AdSocial er live! Jeg og hele teamet gleder oss til å fortsette å skape verdier for tilhengere, brukere, investorer og hele Norge. Senere håper jeg også at AdSocial kan skaleres til andre land! Da vil forhåpentligvis alle se på forrige uke som jeg gjør – en storm i et lite vannglass kalt Norge.

Exciting projects coming up👊🏻🌟💼 #business #project #oslo 👻Simenkv Photo: @mariafphoto

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Trine Grung, blogger, digital rådgiver, foredragsholder og kjendis fra blant annet Oprah Winfrey Show, er nå ny daglig leder. Med et eventyrlig nettverk, lang erfaring fra radio, tv, sosiale medier, digital rådgivning og foredragsvirksomhet, tror jeg hun vil være med på å løfte AdSocial til nye høyder. At hun er ny og ønsker å bruke tiden sin på å sette seg inn i sakene, fremfor å uttale seg til media, kommer i hvert fall ikke jeg til å bruke i mot henne.

For å presisere: det stemmer at AdSocial har hentet inn 2 millioner kroner, men ikke i annonsekroner. Derimot har vi hentet inn to millioner i investorkroner. Slike misforståelser kan skje hos journalister, men jeg får vel bare ta selvkritikk for dårlig sitatsjekk. 

Medier24 listet opp de dårlige tallene fra 2015 i sin artikkel. De koste seg også med å grave opp gammel gruff fra et gammelt NRK-intervju, hvor jeg blir vinklet som en løgner.  Kanskje var jeg upresis i dette intervjuet, men jeg er ingen løgner. Kristine Ullebø og Vegard Harm avviste overfor NRK at de hadde skrevet under kontrakter med AdSocial. De og 1 500 andre har registrert seg som brukere, og dermed også godkjent vilkår og betingelser.

Sammen med andre medlemmer, er den samlede rekkevidden faktisk langt mer i dag: 13, 5 millioner. Det er en nyanseforskjell på kontrakt og å godkjenne vilkår og betingelser, men det går ut på det samme. Det er uansett en kretsmestertittel i uredelighet å utelate denne informasjonen som jeg også oppgav i NRK-intervjuet. Motivene for dette? Kritisk og viktig journalistikk eller bare nok et sleivspark fra den allerede PFU-felte journalisten Gard L. Michaelsen? 

At @nodee_asian_cooking #lunch #oslo #work 👻:Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

I og med at AdSocial ikke eksploderte i verdier før i 2016, er det ikke noe annet å gjøre enn å gratulere journalisten med habil research. Motivene hans for å fremheve dette, kan man alltids stille spørsmålstegn ved, men jeg velger heller å fokusere på fremtiden. Der ligger alltid verdiene og mulighetene for en gründer. Det stemmer at min tittel, hvis det er viktig, nå er senior advisor. Et kjempepåskudd for nok en gang å antyde at jeg er en pretensiøs fjomp, men allikevel det mest riktige, ettersom jeg startet dette initiativet.

At lønnen min er nøktern, stemmer også. I motsetning til hva mange tror, ønsker jeg å holde verdiene i selskapet, til driften er bærekraftig. Det er ikke noe alternativ å selge seg ut. Selv om jeg har hatt aggressive investorstalkers som nå har blitt pålagt besøksforbud, er det ikke noe alternativ å selge seg ut. Jeg tror på AdSocial og lever for AdSocial. Jeg tillater meg å være stolt av alt jeg og teamet så langt har fått til. Om det fortsatt er mye å lære og mye å jobbe mot? Utvilsomt. Hvis ikke for mye tid går med til å ta stilling til kritiske spekulasjoner, ser jeg frem til å fortsette å utvikle både meg selv, AdSocial og andre spennende foretak. Lurt smilefjes.

Ja, jeg ser verdien av medieoppmerksomhet, men jeg er ikke på vei mot luksusfellen. Derimot er jeg kvalitetsbevisst når det kommer til det meste i livet. Ved siden av å være kvalitetsbevisst, ser jeg også verdiene av å kle meg riktig i en businessverden hvor stil unektelig har en verdi. I motsetning til hva som utgjør en catchy overskrift, trenger det ikke å være et motsetningsforhold mellom å ”dress sharp” og å være kompetent og jobbe hardt. Det henger sammen. Jeg har i hvert fall ikke lyst til å risikere å gå glipp av muligheter på grunn av stil.

Journalister lever av å selge historier med konflikter. Jeg forsøker å leve i en verden med og, og, og, ikke enten-eller. Men jeg respekterer naturligvis at andre har et annerledes verdisyn, så lenge de ikke forsøker å skyte ned andre underveis. I en verden hvor nødvendigvis ikke journalister ser verdiene av det jeg holder på med, er det heldigvis nok av andre som gjør det. Det gjør det mulig å hente inn sponsorer som tror på meg og oss som et utstillingsvindu og å for eksempel prøvekjøre fete biler gjennom bekjentskaper av og til.

Jeg ser ikke på glamour og ekstravaganse som de viktigste tingene i livet, men jeg tar det med meg på reisen. I kapitalistiske USA, som AdSocial har ambisjoner om å ekspandere til, er det enda mer fokus på livsstil i business. Da kan det være en god investering å være imagebevisst. Man vet aldri når interessante investorer melder interesse. Eller når journalister blir tilstrekkelig provosert til å gjøre en sak på meg. Jeg tar det gode med det onde.

Du kan følge meg på Instagram HER