Jeg våknet i dag opp med 30 nye følgeforespørsler, da skjønte jeg med én gang hva som hadde skjedd. Media er på igjen og jeg ble som vanlig spent på å lese hva jeg hadde gjort denne gangen, haha. En av artiklene, som ble skrevet i High North News av Erlend Ingebrigtsen, merket jeg meg med én gang. Overskriften er som følger:  "Gründere er ikke automater du kan putte penger på!". 

 

Mont Boron by air 🇫🇷 #riviera #france Add my Snapchat: Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Jeg likte denne spesielt godt, fordi den – til en forandring – ikke er spekulativ eller svartmalende. Derimot er den etter min mening balansert og nyansert, samtidig som den vitner om innsikter i problematikken. Jeg skal heller ikke legge skjul på at den, om noe, heller i positiv retning for min egen del. 

 

Videre leser jeg om meg selv i to andre aviser hvor den ene åpner saken slik: ”Trine Grung skulle være med å ”revolusjonere” annonsering på internett. To måneder senere slutter hun i Adsocial” 

 

Her setter journalisten en syrlig og harselerende tone fra første setning, og fortsetter så godt den kan med å henge ut både meg som enkeltperson og foretaket. For oss internt i Adsocial er det virkelig ingen dramatikk eller dårlig signaleffekt i at Trine Grung er løst fra kontrakten. Det har handlet om å redusere kostnader. Hvis vi ikke hadde tatt hensyn til å redusere kostnader, hadde sikkert det også vært galt. Det har vært tydelig fra første artikkel fra Media24 at journalisten bygger sakene sine på en antipati og med en utpreget negativ vinkling. Dét er lov, men jeg vil ikke kalle det veldig profesjonelt, med tanke på at journalister burde ha et samfunnsoppdrag om å spre informasjon, balansere positivt og negativt og være mest mulig objektive. Det er vanlig å gi oppstartsbedrifter fem år på å bevise noe før de er ute av den verste risikosonen. Hvorfor blir jeg dømt så mye hardere enn andre bedriftsledere? 

 

Det er interessant å se at mindre medier, som er mer avhengig av annonsekroner, er spesielt kritiske til Adsocial. Kan det være at de føler seg truet av Adsocial, som tilbyr annonsering via sosiale medier akkurat som dem selv? Samlet har Adsocial en annonseringsrekkevidde på over 7 millioner mottakere via sine brukere. Jeg kan forstå at dette er en truende størrelse, men er det et riktig svar på konkurransen å drive sensasjournalisme, istedenfor journalisme? Er det et riktig svar på konkurransen å drive clickbait-kampanjer istedenfor å bevare journalistisk integritet? Er det riktig å forsøke å henge ut ”en såkalt seriegründer” (sitat fra Gard L. Michaelsen) som ikke bare prøver etter beste evne å utvikle vellykkede bedrifter, men som også må gjøre det i konstant motvind fra noen medier? PS. Grunnen til at jeg ikke svarer på kommentarer i den gruppen på Facebook hvor det er mest hat kommentarer er fordi jeg etter utallige sjikanerende kommentarer prøvde å svare. Noe som resulterte i at jeg ble utestengt men nettrollene som faktisk bryter gruppereglene fortsatt kan skrive og kommentere.

 

Vi lever i en tid hvor Donald Trump har vunnet valget via vellykkede kampanjer på sosiale medier, mens de tradisjonelle mediene taper terreng. Jeg forstår hvordan dette kan oppleves som truende for noen medier, men er løsningen å spille skittent? Forhåpentligvis vil slike journalister grave sin egen grav, mens jeg fortsetter videre og konsentrerer meg om arbeidet. 

 

En del av arbeidet i dag blir å presentere for dere noen faktaopplysninger, som ikke er tatt ut av kontekst, redigert bort eller fordreid til å skape mest mulig blest: Jeg har blitt styreleder i VatneGruppen, ikke i AdSocial, som det skrives. Vi henter også inn mer kapital for å forbedre produktet Adsocial ytterligere. Dermed er utsiktene i Adsocial mer positive enn noen gang.

 

Jeg har også, med to partnere, startet SVP Properties, som allerede har investert i boligobjekter. Vi har ikke hentet inn 60 millioner i investorkapital som media påstår at jeg har sagt (jeg uttrykte helt spesifikt noe annet i foredraget jeg ble sitert fra og jeg har det også skriftlig i manuset mitt). Journalisten forklarer ”uhellet” på melding med at "misforståelser er sånt som skjer". Så da får jeg vel bare være min egen journalist da og servere fakta: det jeg har sagt er at partnerne mine i dag har eiendomsverdier for over 60 millioner. 

 

Noe annet jeg reagerer på er når personer som ikke kjenner meg annet enn via det de leser i media, påstår at jeg ikke har jobbet 4 år som kokk. Dette har til og med min tidligere og første arbeidsgiver måttet bekreftet til media tidligere, så det burde ikke noen trenge å spekulere i. Jeg elsket jobben min, men fikk ikke tid til hverken den eller skole da jeg fant ut hva mitt virkelige kall her i livet var; nemlig entreprenørskap. 

 

Jeg vil til slutt benytte anledningen til å takke alle sponsorer og partnere i forbindelse med bursdagen min som feires i morgen! Det blir kjempegøy og jeg gleder meg virkelig. Jeg er supertakknemlig overfor alle som står på for å gjøre kvelden tilgjestene mine og meg fantastisk!

Du kan følge meg på Instagram HER

From my party on @taketsteenogstrom this September 🍾✨🙌🏻 #party #taket #oslo Add my Snap👻Simenkv

En video publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)