Det har vært rekordmye medieoppmerksomhet den siste tiden. Dessverre mye negativt den siste uken og sånn er det antakeligvis når man stikker nebbet frem og har tilnærmet stormannsgale ambisjoner. Jeg har både selvinnsikt og selvironi på akkurat dette.

Jeg har derimot erfart siden jeg var gammel nok til å tenke, at livet består av naturlige opp- og nedturer. Kontraster. Positive mennesker og negative mennesker. Sånn vil det alltid være. Derfor prøver jeg alltid å fokusere på det positive og det konstruktive. Det innebærer innimellom og verne seg mot negativ kritikk og det nedbrytende, for å kunne holde fokus på det som er min store lidenskap; gründervirksomhet og forretningsutvikling. Det som vokser, det som er positivt, og det som kan skape verdier for mange. Jeg snakker om jobben min og jeg snakker samtidig om livet mitt. For meg er det ingen forskjell, nemlig. Kanskje det er prisen å betale for å hoppe av grunnskolen som 16-åring? Jeg har satset alt på å bli gründer og denne økte risikoen kan bare utjevnes med både hardt arbeid og smart arbeid. 

RAIN ☔️ Add my Snap👻: Simenkv Photo: @mariafphoto #rain #oslo #burberry

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Det er noen paradokser ved å være ung gründer i Norge.

  • Folk synes det gir håp for et fremtidig gründer-Norge at jeg bare er 17 år, men samtidig er det vanskelig å bli tatt på alvor.
  • Jeg får mye medieomtale i kraft av å ha lykkes med mye til tross for min unge alder, men også mye mistenkeliggjøring fordi jeg umulig kan ha lykkes med så mye fordi jeg er så ung.

Jeg har forståelse for at media kan tolke tausheten i forrige uke som et tegn på svakhet, at jeg har noe å skjule eller at jeg er allergisk mot kritikk. Mens Medier24 og kommentarfelter på Facebook brukte tiden på å harselere og prøve ut merkelapper som narsissist, hul posør og jypling brukte jeg faktisk tiden på å koordinere store omveltninger internt i AdSocial og ikke minst ferdigstillingen av produktet. Derfor er dette også en hurra-post:

Endelig har vi en fullgod plattform der ute!

Tiden før dette har blitt brukt til å samle annonsører og brukere via sosiale medier, samt testing, videreutvikling og overføring av brukerdata til nettplattformen.

Noen har gått langt i å spekulere om AdSocial er et luftslott, men saken er heller at utviklingen har tatt tid fordi vi ønsker perfeksjon. Det er også et kjent spøkelse i mye gründervirksomhet, at ting alltid tar litt lengre tid enn forventet. Jeg håper derfor at spesielt dere som følger meg, er brukere av AdSocial eller andre interessenter ikke har mistet tillit eller tålmodighet.

En mediebransje i krise som jakter overskrifter og klikk kan jeg bære over med. Status nå er at AdSocial er live! Jeg og hele teamet gleder oss til å fortsette å skape verdier for tilhengere, brukere, investorer og hele Norge. Senere håper jeg også at AdSocial kan skaleres til andre land! Da vil forhåpentligvis alle se på forrige uke som jeg gjør – en storm i et lite vannglass kalt Norge.

Exciting projects coming up👊🏻🌟💼 #business #project #oslo 👻Simenkv Photo: @mariafphoto

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

Trine Grung, blogger, digital rådgiver, foredragsholder og kjendis fra blant annet Oprah Winfrey Show, er nå ny daglig leder. Med et eventyrlig nettverk, lang erfaring fra radio, tv, sosiale medier, digital rådgivning og foredragsvirksomhet, tror jeg hun vil være med på å løfte AdSocial til nye høyder. At hun er ny og ønsker å bruke tiden sin på å sette seg inn i sakene, fremfor å uttale seg til media, kommer i hvert fall ikke jeg til å bruke i mot henne.

For å presisere: det stemmer at AdSocial har hentet inn 2 millioner kroner, men ikke i annonsekroner. Derimot har vi hentet inn to millioner i investorkroner. Slike misforståelser kan skje hos journalister, men jeg får vel bare ta selvkritikk for dårlig sitatsjekk. 

Medier24 listet opp de dårlige tallene fra 2015 i sin artikkel. De koste seg også med å grave opp gammel gruff fra et gammelt NRK-intervju, hvor jeg blir vinklet som en løgner.  Kanskje var jeg upresis i dette intervjuet, men jeg er ingen løgner. Kristine Ullebø og Vegard Harm avviste overfor NRK at de hadde skrevet under kontrakter med AdSocial. De og 1 500 andre har registrert seg som brukere, og dermed også godkjent vilkår og betingelser.

Sammen med andre medlemmer, er den samlede rekkevidden faktisk langt mer i dag: 13, 5 millioner. Det er en nyanseforskjell på kontrakt og å godkjenne vilkår og betingelser, men det går ut på det samme. Det er uansett en kretsmestertittel i uredelighet å utelate denne informasjonen som jeg også oppgav i NRK-intervjuet. Motivene for dette? Kritisk og viktig journalistikk eller bare nok et sleivspark fra den allerede PFU-felte journalisten Gard L. Michaelsen? 

At @nodee_asian_cooking #lunch #oslo #work 👻:Simenkv

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

I og med at AdSocial ikke eksploderte i verdier før i 2016, er det ikke noe annet å gjøre enn å gratulere journalisten med habil research. Motivene hans for å fremheve dette, kan man alltids stille spørsmålstegn ved, men jeg velger heller å fokusere på fremtiden. Der ligger alltid verdiene og mulighetene for en gründer. Det stemmer at min tittel, hvis det er viktig, nå er senior advisor. Et kjempepåskudd for nok en gang å antyde at jeg er en pretensiøs fjomp, men allikevel det mest riktige, ettersom jeg startet dette initiativet.

At lønnen min er nøktern, stemmer også. I motsetning til hva mange tror, ønsker jeg å holde verdiene i selskapet, til driften er bærekraftig. Det er ikke noe alternativ å selge seg ut. Selv om jeg har hatt aggressive investorstalkers som nå har blitt pålagt besøksforbud, er det ikke noe alternativ å selge seg ut. Jeg tror på AdSocial og lever for AdSocial. Jeg tillater meg å være stolt av alt jeg og teamet så langt har fått til. Om det fortsatt er mye å lære og mye å jobbe mot? Utvilsomt. Hvis ikke for mye tid går med til å ta stilling til kritiske spekulasjoner, ser jeg frem til å fortsette å utvikle både meg selv, AdSocial og andre spennende foretak. Lurt smilefjes.

Ja, jeg ser verdien av medieoppmerksomhet, men jeg er ikke på vei mot luksusfellen. Derimot er jeg kvalitetsbevisst når det kommer til det meste i livet. Ved siden av å være kvalitetsbevisst, ser jeg også verdiene av å kle meg riktig i en businessverden hvor stil unektelig har en verdi. I motsetning til hva som utgjør en catchy overskrift, trenger det ikke å være et motsetningsforhold mellom å ”dress sharp” og å være kompetent og jobbe hardt. Det henger sammen. Jeg har i hvert fall ikke lyst til å risikere å gå glipp av muligheter på grunn av stil.

Journalister lever av å selge historier med konflikter. Jeg forsøker å leve i en verden med og, og, og, ikke enten-eller. Men jeg respekterer naturligvis at andre har et annerledes verdisyn, så lenge de ikke forsøker å skyte ned andre underveis. I en verden hvor nødvendigvis ikke journalister ser verdiene av det jeg holder på med, er det heldigvis nok av andre som gjør det. Det gjør det mulig å hente inn sponsorer som tror på meg og oss som et utstillingsvindu og å for eksempel prøvekjøre fete biler gjennom bekjentskaper av og til.

Jeg ser ikke på glamour og ekstravaganse som de viktigste tingene i livet, men jeg tar det med meg på reisen. I kapitalistiske USA, som AdSocial har ambisjoner om å ekspandere til, er det enda mer fokus på livsstil i business. Da kan det være en god investering å være imagebevisst. Man vet aldri når interessante investorer melder interesse. Eller når journalister blir tilstrekkelig provosert til å gjøre en sak på meg. Jeg tar det gode med det onde.

Du kan følge meg på Instagram HER