Dette er dessverre et innlegg som mange kan kjenne seg igjen i. Mobbing er et kjempestort problem verden over og Norge er et av de verste landene når det kommer til nettmobbing. Hver dag blir barn utsatt for mobbing – både i det virkelige liv og i det det digitale liv. Men hva gjør man når det ikke lenger er barna som mobber barn, men voksne som mobber barn? Voksne er faktisk de som mobber mest på nett.

Exciting projects coming up👊🏻🌟💼 #business #project #oslo 👻Simenkv Photo: @mariafphoto

Et bilde publisert av S I M E N V A T N E ® (@simenvatne)

 

Jeg har vært mye omtalt i media siden jeg var 15 år, og har siden da måttet takle stygge og hetsende kommentarer fra folk som er bitre, sjalu, kun vil slenge dritt eller være nedbrytende. Dette er noe jeg har vært forberedt på, og som er en naturlig del av det å skille seg ut i Jantelovs-Norge. 

Jeg har alltid lest alt som blir skrevet om meg, men aldri brydd meg om en og annen stygg kommentar. Men når den stygge kommentaren blir gjentatt, gjentatt flere hundre ganger, fra de samme personene - da går det over til det vi lærer på barneskolen kategoriseres som mobbing. Når gjerningspersonene kontakter andre med samme hensikt, allierer seg og overvåker deg med falske profiler, publiserer ditt private innhold i forum og samtidig prøver å mobilisere andre for å øke effekten av overtrampene – da begynner jeg å reagere. 

Hvorfor gjør voksne dette? Og hvorfor gjør de det mot barn? Misforstå meg rett – jeg liker ikke å ta offerrollen og føler meg både voksen og hardhudet. Jeg synes bare det er skremmende at voksne kan være så dårlige forbilder og jeg håper at dette kan være en reality check for dem som mobber og har påvirkningskraft i Norge. Det er de som har det mye verre enn meg også, så jeg håper å kunne belyse en større problematikk og samtidig hjelpe andre. 

Mange av gjerningspersonene som mobber barn, har til og med barn selv og burde tenke på hvordan de hadde følt det som foreldre om de måtte sitte på sidelinjen å se at barnet sitt blir mobbet uten å kunne gripe inn eller gjøre noe. Jeg har foreldre, besteforeldre, tanter og onkler som sitter på denne sidelinjen. Det føles heller ikke noe godt for meg når jeg får telefoner og meldinger fra familie som er bekymret og som ikke kan være der og gripe inn. Voksne prøver å få barn til å slutte å mobbe andre barn, men hvordan kan man stoppe voksne som mobber barn? Det er noe verken jeg eller andre rundt meg klarer å svare skikkelig på. Skal man kontakte politiet? Barnevernet? Dem det gjelder? ... Hva gjør man? 

Det finnes ingen organisasjoner eller støtteordninger i Norge som jobber mot og for dette, og det kan virke som det er umulig å stoppe. Personlig blir jeg nødt til å prøve å ikke bry meg og ikke sløse bort tid og oppmerksomhet på energivampyrer og nettmobbere.  For da er det de som vinner."Vinnerne fokuserer på å vinne, mens taperne fokuserer på vinnerne."

Du kan følge meg på Instagram HER